Postupne kaprovi do vodyprilievate v malých dávkach ocot, aby si na kyslé prostredie zvykol. Začínate s10 mililitrami a každý deň zvyšujete o toto množstvo dávku. Je dôležité, aby sikapor nič nevšimol. Preto ocot lejete na jednej strane vane, kým rodinavianočnými koledami upútava pozornosť ryby na druhej strane.
Vplyvom kyslého vodného prostredia kaprovipomaly mäknú kosti a rozpúšťajú sa v svalovine. Nebojte sa, ak kapor nepláva astrnulo leží na dne vani. Prirodzene cíti, že niečo nie je v poriadku a že jehotelo drží iba koža. Tak nechce riskovať rozpadnutie. Po dvoch mesiacoch mátebezkostného kapra.
Pri jeho konzumácii vás chceme upozorniť namierne nebezpečenstvá. Trochu sa vám zvýši krvný tlak. To je pred Vianocaminormálny stav. Obsah žalúdočnej kyseliny a PH faktor vo vašich ústach narastiedo takej miery, že zubný kaz bude mať 50 krát vhodnejšie podmienky ako dovtedy.Ale čo je to proti tomu, aby ste nemuseli utekať od stola s kosťou v krku napohotovosť!
Krásne sviatky všetkým želá autor a jehokapor, ktorého nekúpil a tak si zachránili navzájom život, lebo mne by zaskočila večer kosť.